Valentin Alsina-i Magyar Dalkőr    

A Dalkör története 1935. május 15-én kezdödik. Ekkor ültek össze  huszonnégyen megbeszélni az egyesület alapítását. Az elsö ideiglenes vezetöséget Musinszky Gusztáv vezette aki 1935. augusztus 4-én átadta a vezetést a megválasztott új elnöknek Fóris Istvánnak.

Az eredeti alapszabály fö célja: “a magyar dal és a magyar kultúra ápolása, terjesztése és átmentése a késöbbi nemzedékek számára.” Ez a cél irányitotta tevékenységét évtizedeken keresztül. Elsö bemutatója már 1935. szeptember 21-én történt. Az elért sikert sok hasonló követte.

Különbözö okoknál fogva a dalárda virágkora után 1955-ben megszünt. De fennmaradt a magyar kultúra ápolása amit az 1943-ban felépített és felszentelt saját székházban tettek.

Az 50-es években megalakultak a nöi és ifjúsági bizottságok és ezáltal
kezdödnek azok a családi ünnepségek amelyek még jobban elösegítik a magyar otthonhoz való kötödést: gyermeknapok, lakodalmak, keresztelök, stb. A Valentin Alsina-i magyarok együtt szilvesztereztek, szüreti és disznótoros mulatságokat, színházi elöadásokat rendeztek.

Szintén az ötvenes években megerösödött a Dalkör és a többi argentínai egyesület közremüködése. Megalakult az Egyesületközti Tanács. A Valentin Alsinai Magyar Dalkör is alapító tagja.

Az 1956 októberi magyar forradalom is kihatott az egyesületre, gyüjtést szervezett honfitársai megsegítésére.

Emlékezni kell, hogy 1946-ban anyagi nehézségek miatt megszünt a Valentin Alsina-i magyar iskola. Attól kezdve és hosszú évekig a Dalkör vette át a hétvégi magyar oktatást a Viamonte utcai székházában. A tanítást lelkes tagok végezték míg a hitoktatást a ferences atyák P. Virág és P. Szathmáry vállalták.

Az évek folyamán a Dalkör vezetése mindig önfeláldozó tagok kezében volt. Így elnököltek Fóris István, Berger Antal, Ádám József, Tóth-Szegedi Mátyás, Mester Nándor és jelenleg Szénási Pál.

CIM:  aV. Gral. Viamonte 2635 (1822) Valentín Alsina , prov. Buenos Aires
Tel 54 11 42441674

New Balance 373 Skechers D Lites Air Force 1 Low Nike Kevin Durant cipők Adidas ZX 750 Zapatillas ZX adidas España Onitsuka Tiger Sneakers MBT Monroe MI Nike Zoom basketball sko Timberland Work Boots for Men Witte Adidas Schoenen Nike Zoom Kobe 7 Обувь Women's New Balance 574 schoenen Nike Air Huarache NM Jordan Carmelo cipő Nike Hyperchase SP ASICS Running Shoe Adidas Springblade Drive 2.0 Adidas Stan Smith Vulc Hemp Air Max 2016 Uomo