Cserkészet
A cserkész tevékenység Argentínában, több mint 50 éves múltra tekint vissza. Magyarországon a betiltás, és a németországi újraindulás után, alig egy pár évvel, születtek itt az első csapatok. A legelső Délamerikában feljegyzett cserkészesemény, 1948 novemberében, a kivándorolt magyar férficserkészek összejövetele volt. Buenos Airesben a legelső csapatot 1950 áprilisában igazolta, az akkor már Északamerikában működő Külföldi Magyar Cserkészszövetség.
A cserkészlányok még a kezdés nehéz éveiben, egy régi villamosból alakított otthonban működtek. 1976-ban, a Buenos Aires-i magyarság összefogásával elkészült a II. Rákóczi Ferencről elnevezett cserkészház, a Hungária egyesület egyik 50 évre átengedett telkén. Ez azóta is otthont ad, a Buenos Aires-i magyar csapatoknak, a Zrínyi Ifjúsági Kör­nek, és a Regös néptánc együttesnek.
Jelenleg két cserkészcsapat működik. A Magyarok Nagyasszonya leánycserkészcsapat és a Bartók Béla fiúcserkészcsapat. Létszámuk, 72 aktív cserkész: 32 lány és 40 fiú. Ez a szám nagyon hasonlít a 15 évvel ezelőtti létszámhoz. Vannak bőven őrsvezetők, segédtisztek és cserkésztisztek és eddig sose volt gond néhány lelkes fiatal vezetőt találni, aki vezetni vállalja a csapatokat.
A magyar cserkészek zöme ma már 3. generációs. Már szüleik is az emigrációban születtek vagy nőttek fel. Ezeknek nehezebb a magyar nyelv megtartása. De mert szüleik többsége cserkész volt, értik és magukévá teszik a cserkészet célkitűzéseit.
Buenos Airesben ma már alig akad olyan magyarul beszélő fiatal, aki nem járna cserkészetre. A toborzást a Zrínyi Körrel karöltve végezzük, már olyan gyerekek felé is, akik nem beszélnek magyarul, ahhoz, hogy a nyelvet minimális fokon elsajátítva, cserkészetre is járhassanak.
A jövőt nézve, a magyar beszéd helyzete rohamosan romlik. Már 2-3 éve az óvodás gyerekek többsége, 2-3 kivétellel, alig beszél magyarul!
A külföldön, szétszóratásban élő magyar cserkész feladata kettős: becsülettel dolgozik az országért, amely befogadta vagy amelyben született, de éppen úgy szolgálja a magyarságot is, amelyhez kultúrája, családi és nemzeti hagyományai kötik. Ezért a világ egyetlen cserkészeteként — négyes fogadalom­mal — az Isten, haza és embertársak mellett a magyarság szol­gálatát is vállalja.
Cserkészetünk lényegét alkotja a tíz cserkésztörvényben lefektetett ideálok szerinti életvitel, a szolgálat, az önfegyelem. Ez az a szellemi és erkölcsi többlet, amely egyedivé teszi mozgalmunkat és a változó világkörnyezetünkben is maradandó értéket jelentenek. Nevelési módszerünknek, cserkészies életmódunknak pedig tartozékai a szabadban élés, a természet ismerete és szeretete és a gyakorlati képességek, cserkészismeretek fejlesztése.
Argentína földrajza számtalan helyet nyújt vadregényes táborokra. Nálunk könnyebben megy a cserkészéletben olyan fontos, szoros kapcsolat a természettel.
Annak ellenére, hogy küzdünk a beolvadás ellen, két tényező súlyosbítja a kilátást: az egyik az, hogy más világrészektől eltérően, ide, Magyarországról semmi utánpótlás nem érkezik, és ami még rosszabb az, hogy az utóbbi években a nehéz anyagi körülmények miatt, több itt született cserkész, családostul költözött Magyarországra.
Argentínai magyar cserkészetünk fennmaradásának egyetlen kiútja a kinyílás, és a komoly összedolgozás a Zrínyi Ifjúsági Körrel, hogy minél több gyerek sajátítsa el a magyar nyelvet annyira, hogy képes legyen magyar cserkészetre járni.
Mi a Magyar Cserkészet?
A cserkészet nem szórakoztató, hanem nevelési intézmény. A cserkészet célja egészséges testi, szellemi és jellembeli életfelfogás kialakítása keresztény-erkölcsi alapon. A jellemnevelésen kívül még célja a magyar öntudat fejlesztése is. A cserkészmunka lényege, a "Cserkésztörvények" alapján élni. A törvények nem tiltó jellegűek, hanem biztatják cserkészeinket a helyes magatartásra. A vezetők is természetesen ezen törvények szellemében vezetik a reábízott cserkészeket, mivel "A vezetés elsősorban példa" (Teleki)

Vezetőink
A Külföldi Magyar Cserkészszövetség vezetőinek majdnem 100%-a már külföldön született. Valamennyi vezetőnk önként, fizetség nélkül vállalja a munkát. Hozzávetőleges számítás szerint átlag évi negyven napot áldoz a cserkészetre, fizeti a tagdíjat, a cserkészkedéssel járó költségeket, egyenruhát. Jutalmuk a jól végzett munka tudata. A cserkészvezető szilárdan hisz a cserkészeszmény diadalában, hisz az összefogó kevesek erejében. Szolgálni akar.

EGYÉNISÉGET és EGYÉNISÉGEKET NEVEL. Szembe mer szállni a rosszal. A cserkészvezető a cserkészpróbák és a cserkésztörvények megvalósítására törekszik úgy a saját életében, mint a reábízott cserkészek életében is.

MBT Chaussures Magasin Timberland High Top Boots Adidas Centaur Adidas Stan Smith Vulc Hemp Asics Onitsuka Tiger Mexico Mid Skechers Shoes Go Walk Adidas Porsche Typ 64 2.0 Under Armour Curry 2 All Star MBT Sandalen Swala Asics Gel Lyte 3 Air Force 1 Flyknit Low NL Asics Aaron online store in UK MBT Wave Adidas Barricade Boost 2016 Concepts X Asics 25th UA Curry 1 USA Womens MBT Shoes Asics Gel Lyte Iii Adidas Samoa MBT Barabara Scarpe originali