Az Argentín-Magyar Kereskedelmi Kamara múltja es jelene.

A magyar kereskedelmi és iparkamara közel 20 éve alakult Takács István és gr. Teleki Tíbor kezdeményezésére. Az argentín-magyar gazdasági kapcsolatok kiszélesítésére és a helyi magyarságnak az itteni nemzetközi kamarákban való képviseletének céljából. Két évtizedi tevékenysége kiterjedt elsősorban, a magyar és az argentín termékek, találmányok és cégkapcsolatok ismertetésére, mindkét ország piacának számára. Példának felhozható, hogy sikeresen közvetített, cipő és fehérnemű kiviteli üzleteket, napraforgóolaj exportot valamint vetőmag cseretermelési szerzödéseket, ugyszintén foglalkozik „know how” szorgalmazásával.

Ezen a téren a titkárság mellett a tagok és a mindenkori követségi tanácsadók mint például Herbert Ferenc és Bács Zoltán szellemi hozzájárulása is gazdagította a munkát.

A fenti célok elnyerési eszközei között megemlítendő, hogy saját honlappal rendelkezik. Költségvetését a tagdíjakból és hozzájárulásokból fedezi.

Másoldalú tevékenysége abban mutatkozott ki, hogy miután az argentín jogszabályoknak  megfelelően elnyerte jogi személyiségét, csatlakozott az országban több mint harminc gazdasági kamarát felölelő és több mint hetven éve működő csúcsszervezethez, az Unión de Cámaras de Comercio Binacionales-hez. Ez évtizedek óta élénk kulturális, társadalmi és gazdasági tevékenységet fejt ki. Havonta vendéglátóként, gyakran a követségek hozzájárulásával, munka-összejöveteleket és ebédeket rendez, ahol legtöbbször az „aktuális társadalmi konstelláció sztárjait” hívják meg előadóként.

Megemlítendő, hogy elnökjelöltek mint Carlos Menem és Cristina Kirchner, miniszterek, pénzügyi, társadalmi és gazdasági intézmények elnökei és más neves személyek voltak a múlt előadói. A magyar kamara már két ízben volt vendéglátó. A kamara vezetői ugyancsak meghívást kapnak számos kiemelt társadalmi alapítvány, mint például a Club de Roma, rendezvényeire. Ezek mindenkori lehetőséget nyújtanak a magyar nemzetgazdaság társadalmi helyzetének és mutatóinak ismertetésére a nemzetközi kamarák elött.

A vezetőség összetetele a következő: Elnök: Kalpakian Ervin, A
Alelnök: Dr. Orbán László,
Titkár: Bobrik György,
Pénztáros: Rimanóczy Ádám.
Másodpénztáros: Grabnerné Patricia.

 

Tel 1541936752 –
info@camara-hungara.com.ar


Adidas Centaur Adidas Porsche Typ 64 2.0 Adidas NMD Foot Locker KD 8 EP MBT Sandalen Swala Nike Air Force Boots Air Force 1 Flyknit Nike Air Odyssey Leather Nike Hyperchase Men's Basketball Shoes Chaussure nike air huarache Timberland Leather Hiking Boots Asics Onitsuka Tiger Mexico Mid Adidas Boost Tennis Zapatillas ZX adidas España MBT Wave Timberland Classic 8 Premium Boots Adidas обувь для женщин онлайн Black Sketcher Sneakers for Women Concepts X Asics 25th Air Jordan Super Fly 4