MAGYAR SEGÉLYEGYLET:    SZENT ISTVÁN OTTHON
Az elsö világháború után a megcsonkított Magyarországról érkezö kivándorló menekültek 1922-ben  alapították meg az eslő Magyar Segélyegyletet.

A segélyegylet tanácsadással, orvosi ingyenes szolgáltatásokkal segített a honfitársakon. Anyagi támogatást csak gyér adományokból és minimális tagsági díjakból tudott nyújtani.

1937-ben a tagok száma lehetövé tette, hogy mint szociális haszonmentes INTÉZMÉNY, Argentin Jogi Személyiség - 115550/1937-  igazoló szám alapján, hivatalos elismerést nyert. Alapszabálya 3.-ik pontjában kijelenti, hogy kizár minden politikai propagandát, és kivétel nékül minden vallást elismer.

Magyarországról, a második világáborút követö, 1940-es években, majd 1956-ban a forradalom után, több magyar menekült csoport talált menedéket Argentínában.

Az 1960-as években, ezek a “régi és új magyarok” egy azóta soha sem tapasztalt összetartással, közös erövel elhatározták, hogy megépítik a régen tervezett,  SZENT ISTVÁN OTTHONT.

1964. november 29.-én minden magyar egyesület képviselöje, elnöke és
minden magyar gyülekezet lelkésze
részvételével helyezték el az Otthon alapkövét. Anyagi támogatást, sem az argentin sem a magyar államtól nem kaptak, de minden együttérzö magyar téglajegyeket vásárolt, vagy ingyen lelkesedéssel dolgozott. Így sikerült 1967-re befelyezni a munkát.

 Ma 2009-ben a Szent István Otthon, hála rendkivül nagylelkü, - sajnos már elhúnyt - magyar adományozóknak, áll és müködik.
Aktív, pártoló és tiszteletbeli tagjainak száma a legnagyobb, minden magyar Intézmény között. A 40 személyre berendezett otthonban a bennlakás nem ingyenes, de méltányos, nem haszonra épült

Magyaroknak, különleges elbírálás alapján díjmentes is lehet. A mai hajszolt világban a középkorú generáció nem tudja ellátni öreg szüleit otthonában.   Ennek a generációnak lelkiismeretére és áldozatkészségére támaszkodik aggastyán, dolgos szüleik életének megérdemelt nyugodt vége.

 


MAGYAR SEGÉLYEGYLET “SZENT ISTVÁN OREGOTTHON”

Cim. Pacífico Rodriguez 6258 Chilavert província de Buenos Aires TEl 054 11 47220098
ELNÖK : RUGONYI ATILA
hogarhungaro@hotmail.com

Nike Kyrie 2 MBT Womens Wave White shoes Adidas обувь для женщин онлайн Skechers D Lites Adidas Porsche Typ 64 2.0 Air Huarache Sneaker Air Jordan 14 Adidas Schoenen Dames UA Curry 1 zapatillas asics eBay Asics Gel Lyte 3 KD 8 EP Skechers Flex for Women Adidas Pure Boost Timberland Hike Boots Nike Zoom Kobe 7 Обувь Nike Flex Run Nike Hyperchase SP New Balance 674 Scarpe da uomo ASICS