Szent László Iskola

Pesti József S.J. mint az argentínai Magyar Misszió vezetöje és egyúttal a Szent István Kör kezdeményezöje, egy iskola alapítását szorgalmazott Olivoson ahol már a Körnek volt két telke és kápolnája két szobával.

Az iskola 1966. április 12-én kezdte müködését 14 elsöosztályos tanítvánnyal, 19 óvodással, egy tanítónö, egy óvonö és egy igazgatónövel. Rákövetkezö évben megindult a teljes elemi oktatás (7 osztály) miután további két telek,szobák és egy konyha kiegészítették a minimális szükségleteket.

1968-tól 1973-ig sok anyagi nehézségen esett túl de mindig megtartotta az eredeti célokat és ezáltal a kimagasló oktatási eredményét amit nagy elismeréssel bírál a közösség.
1974-töl 1976-ig kiegészítö évek voltak. Új igazgató és tanító személyzet feltétel nélkül támogatta az iskolát. Különbözö szülöi és Szent István Kör vezetök segitségével neki fogtak az épület felújitásának és a “nagy terem” építéséhez.

1978 és 1987 között felépültek a földszint és elsö emeleti termek és egyéb helységek amik alkalmasabban fedezték az elemi oktatás szükségleteit.

1988-ban bövül az óvoda és az iskola már 571 tanítványt oktat 39 felnött segítségével.
A középiskola 1992-ben indul meg. Ehhez fel kellett építeni a második emeleti termeket. Az elsö érettségizettek 1996 decemberében fejezték be tanulmányaikat. Egyúttal megindul a diákcsere a magyarországi Szinyei Merse Pál Gimnáziummal ami egészen 2005-ig tartott mikor nehézségek következtében felfüggesztödött.

A jelen
Az iskola célja mindig az volt hogy kielégítse a környezö lakosság szükségleteit amit az elért sikerek igazolnak is. Tevékenysége által elösegíti a családok bekapcsolódását a fiatalság nevelésében.
Jelenleg (2009) 820 tanuló jár az iskolába felosztva:

Ehhez megfelelöen a személyzetet 85 pedagógus és 15 tisztviselö képezi.
Három épülettömb képezi az ingatlan befektetést: óvoda, elemi és középiskolák torna teremmel és laboratóriumok és irodák. Ez összesen 2510 négyzetméter fedett helységet jelent, 2060 négyzetméteres felületen.

A jövö
Úgy az elmúlt 43 év célja az volt mint az elkövetkezöké lesz: egy állandó haladás, igazodva a társadalomban történö változásokhoz. Erélyesen szembe állni a nehézségekkel ami lehetövé teszi célunkat:

Cim. Mariano Moreno 1666 Olivos – Provincia de Buenos Aires
Tel: 54 11  47995044

sladislao@ciudad.com.ar

Jordan Super Fly 2 Air Jordan 12 Timberland Classic 8 Premium Boots Adidas Centaur UA Curry 1 Skechers Go Flex Sandals Nike ID Kyrie 1 Nike Air Huarache Run ID Nike Flex Run Nike Air Huarache Utility Asics Onitsuka Tiger Mexico Mid Adidas Originals Schuhe Damen Adidas обувь для женщин онлайн Skechers Boots Adidas NMD R1 Jordan Super Fly 3 MBT Womens Wave White shoes Skechers Shoes Go Walk ASICS Tiger Shoes for Men Nike Zoom Hyperrev 2016