LOGO
 
   
line decor
   NYITÓLAP  ::                         ARGENTINA   BRASIL   CHILE   COSTA RICA   PARAGUAY   URUGUAY   VENEZUELA  
line decor
 
 
 
 
 
 
 
BEMUTATKOZUNK

Latin-Amerikai Magyar Országos Szervezetek
Szövetsége 

Alapítási dátum: 2004
Székhely: Caracas, Venezuela
e-mail: 
ildiko_kunckel@yahoo.com
LAMOSZSZ
A Latin-Amerikai Magyar Országos Szervezetek Szövetsége , az összes, Latin-Amerikában működő magyar szervezet hivatalos képviselője. 2004-ben alakult, tagjai az Argentínában, Brazilban, Chilében, Paraguayban, Uruguayban és Venezuelában működő magyar szervezeteket összefogó országos tanácsok.
Az alapszabály szerint, a LAMOSZSZ a latin-amerikai magyarság érdekképviselete Magyarország felé, úgy mint nemzetközi intézményeknél. Feladata a magyar szervezetek összefogása és munkájuk összehangolása a magyar nyelv és kultúra megőrzése, művelése és ismertetése érdekében. A szövetség kormátoktól független és nem folytat pártpolitikát. Rendszeresen tájékoztatnia kell tagjait a magyarságot érintő fontos ügyekről, eseményekről és fejleményekről és a külföld felé, főleg az anyaország felé, ismertetni kell a latin-amerikai magyarság vívmányait, problémáit és igényeit. Ezen felül segíti a tag országokban működő szervezeteknek kulturális és jótékonysági rendezvények szervezésében.
A nagyobb rendezvényekhez az utolsó években kaptunk segítséget a magyar kormánytól. Ilyenek pl. az évente rendezett “Vendégségben Budapesten”, amelyen már harmadszor vettek részt a fiatal latin-amerikai magyar néptáncosok, a két évenként szervezett Latin-amerikai Magyar Néptánc fesztivál, a különböző magyar néptánc együttes látogatása, az argentin Ars Hungarica magas nívójú, főleg zenei előadásai, stb.
Latin-Amerikába legkésőbb 1956 óta, ellentétben a nyugati magyar szórvány többségével, nem érkezett újabb magyar bevándorlás, úgy, hogy a mostani magyarság helyenként már a 4. és 5. generációhoz tartozik. Ezért az egyik legfontosabb célkitűzésünk a magyar nyelv tanítása. Ehhez most már külön képzett tanárokra, megfelelő tananyagra, tanáraink továbbképzésére van szükség – részben saját erőnkből, de az anyaország segítségére számítva.
Felvettük a kapcsolatot a magyarországi parlamenti pártokkal, a hagyományos egyházakkal. 2006 óta, a LAMOSZSZ meghívott vendégként részt vesz a Kárpát Medencei Képviselők Fórumának évi ülésein.
2010-ben a nyugati magyarságot is meghívta a kormány a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) gyűléseire, sőt, megalakult a MÁÉRT-en belül a Diaszpóra Albizottság, ami kizárólag a nyugati szórvánnyal foglalkozik. Ezeken a LAMOSZSZ képviseli a latin-amerikai magyarságot.

A LAMOSZSZ I. küldöttgyülése után, amit Buenos Aires-ben rendeztünk május 14 és 16 között, 2012-ig a következö személyek vezetik a szervezetet:

Elnök: Kunckelné Fényes Ildikó (Venezuela)
Elnökhelyettes:
Ráth Magdolna Judit (Brazil)
Elnökségi tagok:
Vattay Miklós (Argentina)  
Dr. Szánthó György (Chile)
Sanchezné Kovács Susana (Paraguay)
Jankovics Károly (Uruguay)

Tanácsadó: Pillerné Tirczka Éva (Brazil)

LAMOSZSZ honlap felelös : Ráth Magdolna (Brazil)

 

 

 

 

                             

                              

                              

 

 

 

 
 
 
           
New Balance 928 Kyrie 2 Men's Basketball Shoe Zapatillas Asics Hombre Nike Zoom Hyperrev 2016 Adidas NMD Foot Locker Timberland Boat Boots Nike Zoom Kobe 8 Skechers Go Flex Walk ASICS Tiger Shoes for Men Volleyball Shoes ASICS Blake Griffin cipő Air Nike Huarache Cleats MBT Sandalen Swala Nike Kevin Durant cipők UA Curry 2 Rainmaker Skechers Boots Adidas ZX 750 New Balance 574 Air Jordan 12 Adidas Stan Smith Vulc Hemp